Zoeken naar poort computer

poort computer
Poort computer Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Een poort in de informatica heeft verschillende betekenissen. Het is afhankelijk van de betekenis hetzelfde als het Engelse gate of een wat ongelukkige vertaling van het Engelse begrip port. De letterlijke Nederlandse betekenis van poort als toegang dekt de lading uitstekend. Een hardwarepoort is de in en/of uitgang van een computer waar een randapparaat op kan worden aangesloten. Parallelle poort LPT meestal gebruikt om een printer aan te sluiten. Seriële poort COM muis extern modem. USB universele seriële poort. netwerkkabelaansluiting het fysieke stopcontactje. telefoonkabelaansluiting bij computers met ingebouwd modem.
Wat betekenen al die poorten? Clickx. Wat betekenen al die poorten? Clickx.
Hoe zit dat precies met die poorten op een pc? Ik weet dat het iets te maken heeft met internetverbindingen en bepaalde diensten die achter zon poort zitten. Wat is eigenlijk het praktische nut ervan voor de thuisgebruiker? Er zijn hele hoofdstukken geschreven over deze poorten niet zo verwonderlijk als je weet dat elke pc er theoretisch zon 65.535 kan aanspreken. Wat moet je hier nu onder verstaan? Je hebt het alvast bij het rechte eind als je stelt dat poorten iets te maken hebben met diensten op een netwerkverbinding. Zon poort is in deze context geen fysieke verbinding zoals bijvoorbeeld een usb-poort maar kan je zien als een logisch communicatiekanaal waarlangs computers in een netwerk met elkaar communiceren.
Poorten van je computer openen wikiHow.
Tijdgevoelige programma's zoals multiplayer videogames kunnen of UDP of TCP-poorten gebruiken. Wees voorzichtig bij het openstellen van poorten. Het openen van de verkeerde poort kan de veiligheid van je computer in gevaar brengen zodat deze kwetsbaar wordt voor virussen en andere kwaadwillige activiteit zoals hacken. Een fantastische sirloin steak bereiden. Van wallen onder je ogen afkomen.
Wat is een computer poort gebruikt voor?
Computer Kennis Hardware computer Randapparatuur Content. Wat is een computer poort gebruikt voor? Computer havens vele vormen aannemen en serveren een breed scala aan functies. Echter fundamenteel een computer poort is niets meer dan een middel waarmee een computer gegevens van en naar een ander apparaat kan ontvangen of verzenden. Computer poorten kunnen worden onderverdeeld in hardwarepoorten en programmatuur poorten. Hardwarepoorten fysieke en meestal aan de buitenzijde van de machine terwijl software havens elementen van computerprogramma's besturingssystemen of internetprotocollen. Poorten parallelle en seriële. Wanneer computerpoorten worden besproken het type vaakst genoemd zijn hardware poorten die het mogelijk maken informatie uit externe bronnen in de computer terechtkomen.
Basiskenmerken van de Mac poorten van de Mac Apple Support.
Poort voor netsnoer bij een Mac-notebook is dit de poort waarop u het netsnoer aansluit. USB-poort via de USB-poort kunt u niet alleen een extern toetsenbord of externe muis met draad aansluiten op de computer de poort werkt ook voor veel printers en USB-flashdrives. Voor draadloze toetsenborden trackpads en printers hebt u geen USB-poort nodig deze gebruiken immers draadloze Bluetooth of Wi-Fi-technologie. Lees meer over het gebruik van USB-apparaten met Mac-computers. Thunderbolt sluit een Thunderbolt-beeldscherm of een Mini DisplayPort-naar-DVI VGA HDMI of DisplayPort-adapter aan. U kunt ook opslagapparaten of video-opname FireWire en Gigabit Ethernet-adapters rechtstreeks aansluiten op de Thunderbolt poort van een Mac. HDMI-poort u kunt deze poort en een HDMI-kabel gebruiken om de computer aan te sluiten op de HDMI-poort van een hdtv en de tv als extern beeldscherm gebruiken.
Poorten openzetten UDP/TCP van het modem en de router.
De communicatie met het internet verloopt via zogenaamde poorten elk type communicatie gebruikt een andere poort zo gaat het webverkeer via poort 80 en het mailverkeer via poort 25. Met het oog op de veiligheid worden niet-gebruikte poorten standaard door de firewall van het betreffende apparaat gesloten nog voordat deze het betreffende verkeer de computer kan bereiken. Sommige programmas met name filesharing-programmas communiceren over een eigen poort zodat hun dataverkeer niet conflicteert met het overige verkeer. In deze paragraaf wordt uitgelegd hoe deze poorten geopend moeten worden. LET OP Wees voorzichtig met het openzetten van poorten het netwerk wordt daar namelijk minder veilig van.
Overzicht aansluitingen op de pc Apps Software ComputerTotaal.
Usb 3.0 biedt een theoretische snelheid van 5 Gbit/s wat in de praktijk met aftrek van overhead neerkomt op maximaal 400 MB/s. Usb 3.0 is te herkennen aan de blauwe kleur in de connector. De poort op de computer is compatibel met usb 2.0 en bevat extra contacten voor de usb3.0-snelheid. De kabel die in het aangekoppelde usb3.0-apparaat gaat is fysiek anders. Het is vaak nog zoeken naar een moederbord of notebook die deze poort standaard heeft een alternatief is een losse insteekkaart. Firewire is een alternatieve standaard van Apple voor usb die in 1998 op de markt kwam. Firewire wordt ook wel IEEE 1394 genoemd. Het zat standaard op iedere Mac en na enkele jaren ook op pc's.
De poorten.
Hier zie je de poorten om je muis en je toetsenbord aan te sluiten Het zijn PS2-poorten. De groene is om je muis aan te sluiten de paarse is bestemd voor het toetsenbord. De poort om de kabel van je beeldscherm aan te sluiten heeft meestal een blauwe kleur. Nieuwere pc's hebben soms ook een DVI-poort en/of HDMI-poort. Hier zie je de poort om je netwerkkabel met de RJ45-stekker aan te sluiten. Om een printer aan te sluiten gebruik je de parallelle poort of LPT-poort. Meer en meer apparaten hebben tegenwoordig een USB stekker. De USB-poort is namelijk veel sneller dan de voorgaande poorten en je hoeft de computer niet telkens te heropstarten als je een apparaat op je computer aansluit via USB.
Computerconfiguratie de onderdelen van een pc Informaticalessen. Computerconfiguratie de onderdelen van een pc Informaticalessen.
Computerconfiguratie De onderdelen van een computer. De onderdelen waaruit een computer of pc personal computer bestaat noemen we computerconfiguratie. Wanneer we de computerconfiguratie van een computer bekijken vinden we steeds dezelfde soort onderdelen of componenten terug. Deze onderdelen bepalen de kracht en mogelijkheden van de pc. Bij een laptop zullen sommige van deze onderdelen uiteraard compacter zijn dan bij een desktop computer. Zelfs smartphones en tablets beschikken over nagenoeg dezelfde componenten. In dit hoofdstuk bekijken we deze verschillende componenten en vergelijken we enkele computerconfiguraties. In dit hoofdstuk leer je. De belangrijkste componenten van de computer kennen herkennen en kort toelichten.

Contacteer ons